Бійці ЗСУ критикують американські танки M1A1 Abrams: назвали головні недоліки танків

Колись розхвалена репутація танків «Абрамс», які постачали США, зараз піддається пильній увазі, оскільки українські солдати підкреслюють слабкі сторони та недоліки цих американських машин. Так, у кількох інтерв’ю деякі українські військові скаржилися на танки M1A1 Abrams, які США відправили в Україну.

Підпишись на нас:

Для посилення опору російським військам були задіяні танки M1A1 Abrams. Однак реалії бойових дій викликали серйозні сумніви щодо їх ефективності. Незважаючи на тривалу кампанію українських офіційних осіб, яка змусила США відправити в Україну 31 танк Abrams у січні 2023 року, ці танки зіткнулися з кількома перешкодами. Спершу їм знадобився деякий час, щоб з’явитися на передовій і їхня поява там була ретельно підготовлена, однак ця підготовка не завадила появі критики.

Танки Abrams, кожен вартістю близько 10 мільйонів доларів, вважалися необхідними для прориву російських оборонних рубежів. До жовтня 2023 року в Україні були доступні 31 танк. Проте після появи на передовій вони швидко зіткнулися зі значними викликами, зокрема з боку російських безпілотників, які знищили щонайменше п’ять танків.

У недавньому інтерв’ю CNN українські танкісти, які проходили навчання в Німеччині, висловили стурбованість характеристиками танків “Абрамс”. Вони критикували нездатність броні протистояти сучасній зброї.

«На даний момент броні танка недостатньо», — сказав член екіпажу, відомий як Джокер. «Це не захищає екіпаж. Сьогодні це війна безпілотників. Тож тепер, коли танк викочується, вони завжди намагаються вразити їх».

Інший член екіпажу «Дніпро» наголосив, що «ціллю номер один» на полі бою є танки «Абрамс».

“Без захисту екіпаж не виживе на полі бою”, – зазначив він.

Ці заяви підкреслюють вразливість танків і підвищений ризик для солдатів.

Незважаючи на повідомлення про те, що Україна відвела танки «Абрамс» від лінії фронту, представники 47-ї механізованої бригади наполягали на тому, що всі танки «Абрамс» залишаються на східному фронті.

Американські танки M1A1 Abrams, необхідні для навчання Збройних сил України, прибули залізницею до німецького Графенвера

Технічні проблеми ще більше ускладнили завдання, з якими зіткнулися танки Abrams. Під час візиту CNN один танк був знерухомлений через проблему з двигуном, незважаючи на його нещодавню відправку з Польщі. Члени екіпажу також повідомили, що дощ або туман можуть спричинити конденсацію, потенційно пошкодивши електроніку автомобіля. Крім того, екіпажі стикаються з проблемами боєприпасів, оскільки поточні запаси не відповідають їхнім бойовим потребам.

«Те, що ми маємо, більше підходить для прямих боїв танк-на-танк, що трапляється дуже рідко», — пояснив Джокер. «Частіше ми працюємо як артилерія. У нас був випадок, коли ми 17 снарядів випустили в будинок, а він стояв».

Ефективність танків «Абрамс» також була знижена через відсутність вирішальної повітряної підтримки, необхідної для сучасної бронетехнікової війни. Українські танкісти підкреслили різницю між умовами бою НАТО та України. Танки «Абрамс» були розроблені для ведення війни в стилі НАТО, який сильно залежав від авіації та артилерії для підготовки поля бою до наступу танків і піхоти.

Основний бойовий танк США M1A1 Abrams під час навчань
Основний бойовий танк США M1A1 Abrams під час навчань

На фото з 47-ї окремої механізованої бригади ЗС України видно танки «Абрамс» із доданими екранами проти FPV та блоками ERA «Контакт-1».

«Вони б ніколи цього не зробили», — сказав Джокер, маючи на увазі солдатів НАТО, які здійснюють подібні наступи без підтримки з повітря. «У нас немає авіації та артилерії. У нас є тільки танки. І це проблема».

Незважаючи на це, українці не можуть використати всі можливості танків «Абрамс» не все можна списувати на їх недоліки. Тридцяти одного танка недостатньо для впливу на поле бою. Потрібно надсилати їх більшу кількість, і тоді можливо буде говорити наскільки ці танки просто непереможні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: