Cadillac представив новий компактний кросовер Optiq з повним приводом і автопілотом уже в базі

Одним із перших електричних автомобілів GM із двигуном Ultium став Cadillac Lyriq. Тепер же американська компанія розширює свою «зелену» лінійку. Офіційно представлений новий Cadillac Optiq 2025 року. Це «молодший брат» Lyriq розміром приблизно з Equinox EV. Він оснащений акумуляторною батареєю ємністю 85 кВт/год. Загалом новий Optiq є для Cadillac величезним кроком уперед.

Підпишись на нас:

Уже в базі американська новинка укомплектована повним приводом і системою допомоги водієві Super Cruise. Його електродвигун видає 300 к.с., а запас ходу сягає 482 км. За цими показниками Optiq перевершує Equinox EV. Для порівняння, потужність Chevrolet становить 288 к.с., а пробіг – 458 км. Візуально новинка повністю відрізняється від свого «побратима». Екстер’єр кросовера виконаний у стилістиці більшого Lyriq з фірмовими вертикальними елементами освітлення спереду. А задня частина виглядає як зменшений Escalade IQ.

Cadillac представив новий компактний кросовер Optiq з повним приводом і автопілотом уже в базі

В інтер’єрі паркетника не так багато оригінальних рішень. Проте всі матеріали оздоблення дуже якісні. Центральне місце в салоні посідає великий 33-дюймовий екран, що об’єднує щиток приладів і мультимедійний комплекс. Як уже йшлося, до стандартної комплектації автомобіля входить система Super Cruise, яка забезпечує водіння без допомоги рук. Ще єдиним варіантом трансмісії є повний привід. Також уже в базі новинці покладена аудіосистема з 19 динаміками. Вартість електрокара стартує з позначки 54 тисячі доларів. Продажі машини стартують восени.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: