Південна Корея завершує розробку нової системи ППО: для перехоплення цілей на висоті 60 кілометрів

Південна Корея оголосила про завершення розробки системи наземних ракет великої дальності (L-SAM), згідно з Адміністрацією програми оборонних закупівель (DAPA).

Підпишись на нас:

L-SAM, призначений для перехоплення цілей на висоті 50-60 кілометрів, був оцінений як боєздатний після виконання військових технічних вимог.

Після завершення розробки серійне виробництво L-SAM планується розпочати наступного року, а оперативне розгортання очікується до 2028 року. L-SAM стане ключовим компонентом стратегії багаторівневої протиракетної оборони Південної Кореї, відомої як Корейська протиракетна оборона.

В даний час південнокорейські військові використовують місцеву систему наземних ракет середнього радіусу дії (M-SAM) і американську систему Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3), обидві з яких націлені на загрози на низькій висоті. Для перехоплення на великих висотах Південна Корея покладалася на Корейську систему оборони THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) збройних сил США, здатну захищати від загроз на висотах 40-150 кілометрів.

Очікується, що система посилить здатність країни ефективно протидіяти різноманітним ракетним загрозам. Крім того, на даний момент розробляється версія L-SAM Block-II, призначена для перехоплення навіть більш висотних цілей.

Введення L-SAM у військовий арсенал зміцнить оборонну позицію Південної Кореї, забезпечуючи більш надійний і комплексний захист від потенційних ракетних атак.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: