Популярний в Україні виробник випустить преміальну і дешеву альтернативу кросоверу Duster

Підпишись на нас:

Компанія Renault анонсувала новий кросовер, який має стати «старшим братом» Duster ще на початку 2021 року в рамках розкритого плану Renaultlution. З того часу позашляховик Bigster встиг дебютувати у вигляді концепт-кара, але розробка серійної версії цієї моделі все ще в процесі.

Подробиці

Офіційний дебют Dacia Bigster відбудеться дещо пізніше, ніж спочатку передбачалося. Суббренд Renault з Румунії збирався представити свій флагманський кросовер у 2024 році, проте це станеться не раніше початку 2025-го.

В основу моделі Bigster ляже модульна архітектура CMF, яка раніше стала основою нових Renault Austral, Renault Espace, а також Nissan Qashqai та Nissan X-Trail.

Dacia Bigster

За словами голови відділу продажів та маркетингу Dacia Хав’єра Мартінета, новий кросовер стане більшою альтернативою бестселера Duster, розташувавшись на рівень вище, але коштуватиме приблизно, як його компактний родич.

Для того, щоб зробити модель максимально конкурентною з точки зору ціни інженери Dacia зменшать кількість дорогих систем активної безпеки в базовій версії кросовера.

Довжина Dacia Bigster має становити близько 4600 мм. Автомобіль повинен успадкувати від прототипу рубаний дизайн, а також передати цей дизайнерський задум наступної генерації Duster.

Як двигуни для моделі планують використовувати 1,2-літрові бензинові «наддувні» мотори, що видають 120 і 140 кінських сил, а також гібридну силову установку від Renault Captur потужністю 160 к.с. Крім того, у перспективі у Бігстера з’явиться ще й версія із заводським ГБО. Привід можна буде вибрати як передній, так і повний.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: