Автомеханік розповів, чому в автомобільних акумуляторах окислюються клеми

Іноді автолюбителі стикаються з такою проблемою, як окислення клем на акумуляторній батареї. При цьому за різних обставин доводиться спостерігати окислення на мінусовому або на плюсовому проводі. Виникає закономірне запитання, а з чим таке явище може бути пов'язане і як можна з цим боротися. Адже залишати все як є не можна, а в деяких ситуаціях навіть небезпечно.

Підпишись на нас:

Отже, що ж стає наслідком виникнення проблеми. Як показує практика, будь-який варіант розвитку подій вказує на несправність акумуляторної батареї. Вона або погано приймає заряд, або швидко розряджається. Останнє також трапляється, коли АКБ повністю справна, але присутній досить потужний споживач електричного струму, коли майже вся система працює на його живлення. І це, до речі, найнебезпечніший варіант розвитку подій, адже може статися коротке замикання і пожежа.

Що ж стосується утворення самого окислення, то на мінусовій клемі або на будь-якому кінці дроту, що веде на масу, це може свідчити про те, що генератор не видає достатньої кількості струму для поповнення заряду акумулятора. Отже, батарея постійно розряджається і з часом може навіть знадобитися прикурювання автомобіля, щоб почати рух своїм ходом. Подібне, до речі, може спостерігатися і за наявності поганого контакту на проводах.

Коли автомобіль оснащений великою кількістю електроніки, є ймовірність, що проблема з окисленням клем може спливти сама по собі. Особливо це стосується старих машин з великим пробігом. Тут, якщо вчасно не встежити, можна зіткнутися з дорогим ремонтом. Крім того, не можна забувати про те, що в моторному відсіку завжди накопичується велика кількість бруду з дороги. Як підсумок, поганий контакт на клемах – це буденне явище, з яким часто стикаються автомобілісти, а з цим, як уже було сказано раніше, жартувати ніяк не можна.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: