Український Himars знищив російську систему ППО в Білгороді

Сьогодні з’явилася інформація про те, що ЗСУ знищили російський компонент зенітно-ракетної системи в Білгородській області Росії.

Підпишись на нас:

У Telegram-каналі «Шпигунське досьє» опубліковано фото та відео знищення ракетних комплексів С-300/400 1-2 червня 2024 року.

За даними телеканалу, пускова установка і засоби підтримки були знищені ударом HIMARS з використанням ракети GMLRS. Це може бути одним із перших випадків використання американської зброї проти військових об’єктів на території Росії.

31 травня держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив, що президент Джо Байден офіційно дозволив Україні використовувати американську зброю проти російської агресії, включаючи удари по цілях на території Росії. Раніше Україна мала право використовувати озброєння із Заходу лише в межах власних кордонів і не могла відповідати на численні атаки цивільного населення з Брянської, Курської та Бєлгородської областей.

Знищення цих систем ЗРК не тільки зменшує можливості російської протиповітряної оборони, але й сигналізує про новий етап в оборонних операціях України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: