Росія зазнає великих втрат гаубиць «Мста-С»

У недавньому звіті «Мілітарного» повідомляється, що Росія втратила значну кількість своїх самохідних гаубиць 2С19 «Мста-С» за останній місяць.

Підпишись на нас:

Минулого місяця було знищено щонайменше дев’ять артилерійських систем “Мста-С”.

Ця інформація, висвітлена українською військовою розвідкою та різними оборонними аналітиками, вказує на значні виклики для російської артилерії на тлі нових зіткнень у Харківській області.

152-міліметрова самохідна гаубиця «Мста-С» була важливою складовою артилерійського потенціалу Росії. Відома своєю дальністю стрільби, вогневою міццю та мобільністю, Мста-С відігравала важливу роль у підтримці наземних операцій. Однак нещодавні втрати свідчать про вразливість і оперативні невдачі російської армії.

За даними української військової розвідки, ці втрати пояснюються сукупністю факторів, зокрема прицільними ударами українських сил, матеріально-технічними проблемами та механічними несправностями. Повідомляється, що ефективність українських контрбатарейних операцій зросла, що призвело до більш успішних боїв проти російських артилерійських підрозділів.

Гаубиця «Мста-С», вперше представлена ​​наприкінці 1980-х років, зазнала різноманітних модернізацій для підвищення її характеристик. Незважаючи на ці вдосконалення, останній високий рівень зношення викликає сумніви щодо довговічності та стійкості цих систем на полі бою. Аналітики припускають, що втрата такої значної кількості гаубиць може вплинути на здатність Росії витримувати тривалий артилерійський обстріл і підтримувати наступальні операції.

Втрата таких артилерійських засобів, як «Мста-С», може завадити оперативній ефективності Росії та вплинути на ширшу динаміку війни в Україні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: