Через мобілізацію на АЗС почнуться черги: експерти пояснюють чому

Підпишись на нас:

Українські водії можуть постати перед проблемою черг на АЗС. Причиною цьому є закон про мобілізацію, що набув чинності 18 травня 2024 року.

Річ у тому, що на заправних станціях почало бракувати спеціалістів, що можуть обслуговувати водіїв. Особливий дефіцит спостерігається серед водіїв бензовозів та співробітників АЗС.

На додачу така ситуація погіршує логістику, адже водії вантажівок та бензовозів, які займаються міжнародними перевезеннями, не хочуть повертатися до України, бо бояться мобілізації. Вже неодноразово були зафіксовані випадки, коли водії на кордоні з Польщею чи Угорщиною покидали свої вантажівки та втікали геть.

В результаті трейдери посилають інших водіїв за покинутими бензовозами, платять за паркування, а часто також штраф за неправильне паркування. Це позначається на швидкості доставки палива до України та на його вартості.

Звісно, така картина негативно позначиться на багатьох сферах життя. Наразі середня вартість бензину А-95 складає 55,98 грн за літр, дизельного палива – 52,73 грн за літр, а автогазу – 26,67 грн за літр.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: