Росіяни почали встановлювати на позашляховики Toyota зенітну установку

Росіяни модернізували японський демілітаризований позашляховик Toyota HMV на мобільну вогневу платформу.

Підпишись на нас:

Тепер автомобіль є носієм 23-мм зенітної установки ЗУ-23-2, що обладнана системою РЕБ. Про це повідомило міністерство оборони росії.

Ймовірно, що платформа призначається для протидії українським БПЛА, котрі не дають покою росіянам. Вперше техніку помітили поблизу населеного пункту Часів Яр у Донецькій області.

“Основне завдання десантників-зенітників — прикриття підрозділів ВДВ від засобів повітряного нападу, але найчастіше розрахунки ЗУ-23-2 працюють по живій силі супротивника, знищуючи бойовиків осколковими снарядами”, — написало міністерство оборони росії.

Подібні модернізації не вперше зустрічаються на фронті, найчастіше росія використовує транспортні засоби у підрозділах з Далекого Сходу росії, де такі машини не рідкість на цивільному ринку.

Позашляховик Toyota HMV є доволі надійним та високопрохідним автомобілем, що є ідеальною технікою для установки ЗРК. Гармата калібром 23 мм здатна вести вогонь зі скорострільністю до 2000 пострілів на хвилину. Дальність стрільби до 2,5 км по наземних цілях і до 2 км по повітряних цілях.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: