Rheinmetall представляє мобільну систему ППО Skyranger 30: захист від дронів на фоні війни в Україні

Rheinmetall продемонстрував свою мобільну систему протиповітряної оборони Skyranger 30 на Міжнародній аерокосмічній виставці (ILA) 2024, яка проходила з 5 по 9 червня 2024 року в Берліні. Встановлена ​​на міцній платформі броньованої машини Boxer 8x8, ця система відповідає зростаючому попиту на наземну протиповітряну оборону в Європі, яка посилюється через триваючу війну в Україні.

Підпишись на нас:

Встановлена на міцній автомобільній платформі Boxer 8×8 башта Skyranger 30 була в центрі уваги. В Rheinmetall розповіли про її можливості. Система включає в себе баштову гармату KCE калібру 30 мм x 173 з ракетами класу «земля-повітря», що робить її потужним інструментом проти традиційних і нових повітряних загроз.

У лютому 2024 року уряд Німеччини розмістив значне замовлення технологічній групі з Дюссельдорфа на поставку цих систем, починаючи з кінця 2024 року. Уряд Австрії наслідував цей приклад, вибравши Skyranger 30 на іншій платформі, 6×6 GDELS. Pandur EVO.

Рішення протиповітряної оборони Rheinmetall є частиною ширшої стратегії, оскільки разом із промисловими партнерами було доручено розробити систему захисту малої та дуже малої дальності (NNbS) для Бундесверу. Skyranger 30 стане важливим компонентом NNbS, сприяючи лідерській ролі Німеччини в Європейській ініціативі Sky Shield, спрямованій на зміцнення наземної ППО в рамках НАТО.

Skyranger 30 — це не просто гармата; це гібридна система протиповітряної оборони, яка здатна запускати ракети Stinger у Німеччині та оснащена датчиками, які дозволяють їй націлюватися та ефективно нейтралізувати загрози. Його боєприпаси включають снаряди з регульованою швидкістю, особливо ефективні проти безпілотників.

Придбання Skyranger 30 кількома членами НАТО та ЄС підкреслює зростаючий акцент на мобільних і гнучких системах протиповітряної оборони, здатних адаптуватися до складних умов сучасної війни. Очікується, що цей крок значно посилить протиповітряну оборону залучених країн, убезпечивши їхнє небо від поточних і майбутніх загроз.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: