Власник автосервісу розповів, як дати «друге життя» відпрацьованому моторному мастилу

Збільшення кількості автомобілів на дорогах спровокувало зростання відвідувань сервісних центрів для їх обслуговування. Однак, після проведення робіт у співробітників СТО залишається відпрацьоване моторне мастило. Куди вони його дівають? Адже оливу не можна так просто вилити.

Підпишись на нас:

Насправді питання про те, куди подіти відпрацьоване масло, стоїть уже досить давно і на практиці його вирішили. Просто ніхто особливо не афішує подібну інформацію. Так що ж пересічному автомобілісту самому зробити з відпрацюванням, адже його за пару-трійку років може накопичитися більш ніж достатньо, якщо машину обслуговують власноруч. Тут можна піти кількома можливими шляхами. По-перше, є переробні виробництва, де відбувається очищення старого моторного масла за допомогою центрифуг.

Таким чином виготовляється ліва продукція, яка активно надходить у продаж. Однак подібні майстерні частіше стали прикривати, а отже, зайвий раз витрачати час на пошуки подібного, заради крихітного заробітку безглуздо. Досвідчені автомобілісти вирішили питання іншим чином. З відпрацьованої оливи виготовляють спеціальні склади, які виступають антикорозійним матеріалом для обробки днища транспортного засобу, щоб зі шкідливим зовнішнім середовищем взаємодіяв захисний шар, а не фарба.

Інструкцій щодо виготовлення такого матеріалу з відпрацьованої оливи в Мережі інтернет предостатньо. Крім того, варто зазначити, що властивості отриманого продукту нітрохи не гірші за заводські речовини, які продаються в магазинах за чималі гроші. Окремо хотілося б поговорити про те, що відпрацьоване масло можна використовувати як пальне для опалення гаражів. Відповідні саморобні грубки досить часто перебувають у користуванні бувалих автомобілістів.

Також не варто забувати, що в користуванні у українців все ще залишаються різного роду масляні обігрівачі, де час від часу доводиться міняти наповнювач. Відпрацьоване масло в цій ролі має непоганий результат, та й у автомобіліста відпадають зайві витрати. Окремо хотілося б відзначити, що «відпрацьоване мастило» можна використовувати як просочення для дерев’яних дощок, які можуть використовуватися під час різного будівництва нежитлових споруд.

Останнє, на що потрібно звернути увагу, – це злив «відпрацювання» в ґрунт. Цього робити категорично не можна, адже в складі відпрацьованої моторної оливи присутня велика кількість хімії. Зрештою ґрунт засмічується і перестає бути родючим. Крім того, частина цієї хімії буде випаровуватися під впливом сонця, завдаючи тим самим непоправної шкоди навколишньому середовищу. Саме тому необхідно придумати раціональний метод утилізації «відпрацьованих відходів» або їх подальший варіант використання в побутових потребах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: