ЗСУ використовують саморобний безпілотний наземний дрон SkyLab UA Sirko-S1

До складу бригади «Азов», нещодавно увійшла нова частина наземних безпілотників Sirko-S1, розроблена українською компанією SkyLab UA. Ці безпілотники, призначені для підтримки різноманітних наземних операцій, є значним прогресом у використанні роботизованих технологій у зонах військового конфлікту.

Підпишись на нас:

Волонтер Ігор Лаченков розповів, що 6-й батальйон «Азов» отримав ці наземні безпілотники в результаті оголошення успішного волонтерського збору, який зміг зібрати 11,7 млн ​​грн.

Безпілотники «Сірко-С1» призначені для виконання різноманітних завдань. Здатні перевозити до 200 кг вантажів на відстань 2,5 км, сприяють доставці боєприпасів, провіанту та медикаментів на передову. Крім того, їх можна використовувати для евакуації поранених з поля бою, що є надзвичайно важливою роллю, яка потенційно може врятувати життя, забезпечуючи швидку та безпечну евакуацію.

Оснащений високотехнологічним обладнанням, «Сірко-С1» оснащений тепловізійною камерою, системою лазерного далекоміру та стандартною камерою, які разом дозволяють ефективно розвідувати позиції противника. Гнучкість платформи додатково підвищується завдяки можливості швидкого додавання сумісних модулів, таким чином перетворюючи дрон на універсальний інструмент, придатний для різних військових цілей.

Варто також відзначити стійкість Sirko-S1 в екстремальних умовах із такими функціями, як зашифрований зв’язок для керування та передачі відео, а також повний електричний привід із режимами регенерації енергії.

Після шести місяців інтенсивних розробок «Сірко-С1» вийшов на стадію масового виробництва. Ця подія підкреслює прагнення України використовувати передові технології для підтримки своїх збройних сил. Як зазначає джерело на платформі Brave Inventors, «комплекс є багатофункціональним і допомагає нашим захисникам у розвідці, спостереженні, евакуації поранених, транспортуванні вантажів і навіть розмінуванні».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: