Промивати двигун чи ні: експерт розповів, коли ця процедура необхідна, а коли вона може нашкодити

На багатьох СТО під час заміни моторної оливи власнику автомобіля пропонують зробити ще й промивку силової установки. Але чи потрібна ця процедура? І якщо так, то в яких випадках? Самі виробники машин щодо цього не дають жодних рекомендацій. Також це не прописано в регламенті техобслуговування.

Підпишись на нас:

Для цього журналісти звернулися до автоексперта. За словами чоловіка, в промиванні немає необхідності, якщо машина має невеликий пробіг, дотримується міжсервісного інтервалу обслуговування, а також у ДВЗ заливається якісне мастило. Однак у реальності подібна картина зустрічається нечасто. В автопарку українців є доволі багато старих ТЗ, причому більша частина з них старше 12 років. Плюс власники обслуговують свої машини нерегулярно.

У моторах автомобілів поступово накопичуються різні відкладення і нагари. Це призводить до різних негативних наслідків, таких як погіршення циркуляції і зменшення ресурсу масляного фільтра. Тобто весь бруд починає циркулювати по масляних каналах. У майбутньому це може вилитися в дорогий ремонт. Промивки зі свого боку мають хороші мийні та антиокислювальні властивості. Найпоширенішими з них є «п’ятихвилинні присадки». При цьому, якщо в моторі присутні дуже серйозні відкладення, то з промиванням варто почекати. Річ у тім, що великі шматки відкладень можуть забити маслоприймач.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: