Експерт розповів, чому вкрай небезпечно заправляти автомобіль до повного бака

Автовласники намагаються заливати якомога більше палива в бак, щоб не відвідувати автозаправні станції занадто часто. Таким чином вдається заощадити дорогоцінний час і проїздити якомога довше. Однак це не завжди корисно. Керівник автосервісу розповів, у яких випадках заправка до повного бака може загрожувати неприємними наслідками.

Підпишись на нас:

Так, чимало автовласників намагаються доливати паливо навіть після того, як пістолет відключається. При цьому вони не замислюються, що система вентиляції паливного бака дуже складна. Вона включає в себе кілька клапанів, які виконують певні функції. Гравітаційний закриває трубку вентиляції при різких нахилах машини, щоб запобігти витоку палива і захистити тих, хто перебуває всередині авто, від важких наслідків. Вентиляційний клапан призначений для подачі повітря, щоб не утворився низький тиск.

Якщо перелити паливо, робота системи буде порушена. У цьому разі ймовірний витік через дренажні трубки. Вони знаходяться під крилом автомобіля і відразу помітити втрати складно. А це загрожує потраплянням палива на деталі автомобіля і ризиком загоряння.

При цьому на нових автомобілях зі справними системами ризик не великий. Однак на вікових транспортних засобах варто звертати увагу на неправильне вимкнення пістолета, через яке пальне може перелитися через горловину і потрапити на деталі кузова і навіть підвіску, призводячи до пожежонебезпечних ситуацій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: