Експерти розкрили спосіб, що подовжує життя акумулятора в автомобілі

Мало хто знає, що встановлений термін служби акумуляторних батарей для автомобілів становить не більше двох років. Якщо вимірювати в пробігах, то це до 90 тисяч кілометрів або 3000 мотогодин. Експерти розповіли, як автовласники своїми діями скорочують термін служби цього автокомпонента і як продовжити його період працездатності.

Підпишись на нас:

Незважаючи на те, що акумулятор може прослужити не більше двох років, багато хто з них витримує і чотири, і п’ять, а в рідкісних випадках і десять років. Відомі й ситуації, коли термін служби становив лише один рік. Все залежить від дій власника автомобіля.

Так, насамперед під час купівлі варто звертати увагу на вагу АКБ. Є легковагі варіанти, де встановлюється менша кількість свинцевих пластин, а від цього залежить сумарний струм, що видається, і запас енергії.

На думку експертів, процес прикурювання розрядженої АКБ не приносить їй шкоди. А ось дії власника надалі можуть. Акумулятор, що сів, потребує підзарядки. Цього можна досягти тривалою поїздкою автобаном або спеціальним обслуговуванням. Якщо проїхати кілька коротких маршрутів, ресурс сильно знизиться.

Крім того, використання на природі машини для освітлення фарами і вмикання гучної музики при вимкненому двигуні можуть посадити заряд. Підключення через інвертор інструментів з високим споживанням енергії також здатне посадити заряд. Якщо АКБ перестане його приймати, доведеться здати його в утиль і придбати новий. У разі недозарядження великий ризик сульфатації пластин, тоді як перезаряд призводить до появи корозії на свинцевих струмовідводах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: