Електричний Porsche Cayenne знову помічений на тестах: він буде великим і дуже потужним

У європейських Альпах помічено тестовий прототип нового Porsche Cayenne EV 2026 року. Йдеться про повністю електричну версію кросовера. Поки що автомобіль ховається під щільним камуфляжем і з обшивкою кузова. «Зелену» версію моделі німецький бренд продаватиме одночасно з модифікацією ICE. В основі новинки лежить платформа PPE, яку також використовує Audi.

Підпишись на нас:

Електричний Cayenne не вперше був помічений фотографами-«шпигунами». Раніше були припущення, що компанія тестує абсолютно новий K1, який має посісти місце вище в лінійці. Однак тепер підтверджено, що це дійсно «зелений» Cayenne.

Незважаючи на те, що в основі EV буде та сама архітектура PPE, що й у Macan EV і Audi Q6 e-tron, кросовер буде набагато більшим. Також новинка виглядає довшою, але збільшення цього параметра поки що перебуває під питанням, адже кузов приховують тимчасові панелі.

Електричний Porsche Cayenne знову помічений на тестах: він буде великим і дуже потужним. Нові фото

На нових знімках видно деякі ключові деталі дизайну. Наприклад, автомобіль отримає регульовані аеродинамічні щитки на передній панелі, аналогічні тим, що ставляться на останній 911. Оптика машини стане меншою. Корма кросовера сильно замаскована, але позаду будуть якісь хитрі світлодіодні ліхтарі. Природно, що технічні характеристики новинки поки що не оголошені. Очікується, що модель запропонує конфігурацію з двома двигунами, як у Macan EV, яка у версії початкового рівня видає 402 к.с. при 648 Н*м крутного моменту. У варіації Turbo потужність зросте до 630 к.с. при 1128 Н*м.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: