Toyota розробила абсолютно новий пікап Hilux з унікальним силовим агрегатом

Почалося тестування пікапа Toyota Hilux 2025 року з трансмісією FCEV від Mirai. Компанія вже побудувала 10 прототипів моделі. Наразі японський бренд переходить до демонстраційної фази проєкту, в рамках якої оцінюється використання водневих паливних елементів у пікапі. Силовий агрегат від Mirai дає змогу позашляховику проїжджати 600 км між заправками.

Підпишись на нас:

Спочатку про цей проект було оголошено в грудні 2023 року. Перший прототип автомобіля був представлений у вересні 2023 року. Наразі їх уже десять. П’ять пікапів пройдуть польові випробування, а ще п’ять будуть використані для демонстрації клієнтам і ЗМІ, зокрема на Олімпійських і Параолімпійських іграх у Парижі. Зовні версія FCEV має ідентичний вигляд зі звичайною моделлю. Її довжина становить 5325 мм.

Toyota розробила абсолютно новий пікап Hilux з іншим силовим агрегатом: він кращий у всьому

Однак всередині все по-іншому. Старий дизельний агрегат поступився місцем абсолютно новій установці. У шасі зі сходовою рамою вбудовано три водневі баки високого тиску місткістю 7,8 кг. Під капотом знаходиться блок полімерно-електролітних паливних елементів, які виробляють енергію, накопичуючи її в літій-іонному акумуляторі, розміщеному в районі корми. Задні колеса приводяться в рух єдиним електромотором потужністю 180 к.с. при 300 Н*м крутного моменту. Toyota заявляє, що легкий силовий агрегат забезпечує більш високу вантажопідйомність і буксирувальну здатність порівняно з більш важким повністю електричним пікапом, пропонуючи при цьому більший запас ходу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: