Як проїхати перехрестя з не працюючими світлофорами

Підпишись на нас:

Під час відключень світла українські водіїв змушені їздити по неосвітлених дорогах, а також на непрацюючі світлофори. Саме тому водіям потрібно оновити свої знання про ПДР щодо проїзду перехресть.

Що робити, щоб безпечно проїхати світлофор

Зменшіть швидкість руху автомобіля

В темну пору доби пригальмовуйте на перехрестях. Найкраще перетинати дорогу під час відключення світла зі швидкістю до 20-30 км/год.

Стежте за сигналами регулювальника

Оновіть свої знання про правила руху на жести регулювальника. Їхні сигнали завжди мають пріоритет перед сигналами світлофора, дорожніми знаками та розміткою.

Дорожні знаки і правила перешкоди праворуч

При відсутності світла світлофора та регулювальника водієві потрібно орієнтуватись на дорожні знаки. За їх відсутності перехрестя вважається рівнозначним. В такому разі проїжджати його водії повинні відповідно до правила перешкоди праворуч. Проїжджати першим має той, у кого немає перешкоди з правого за напрямком його руху боку. Винятком з цього правила є проїзд кругового перехрестя. В такому разі пріоритет автоматично мають водії, які уже виїхали на коло, якщо інше не передбачене дорожніми знаками. Тому, знову ж таки, звертайте на них особливу увагу.

Не забувайте про ввічливість

Будьте спокійні та ввічливі за кермом. Поступайтесь дорогою водіям, що їдуть з другорядної дороги, якщо бачите, що там зібрався затор через те, що головний шлях має дуже інтенсивний рух.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: