Робот «Тоша»: окупанти створили платформу для боротьби з FPV-дронами

Підпишись на нас:

Окупанти продовжують удосконалювати та модернізувати свою техніку, щоб зрівнятись з українськими та західними зразками озброєння. Тому днями стало відомо про нову роботизовану платформу “Тоша”, над якою працюють російські розробники.

Робот «Тоша»: окупанти створили платформу для боротьби з FPV-дронами

Всюдихід планують переобладнати для боротьби з безпілотними літальними апаратами, зокрема й FPV-дронами. Саме тому робота обладнають автоматичною туреллю, яка зможе збивати цілі на відстані до 100 метрів.

«Можливо, це будуть зібрані в пачку стволи, які зможуть стріляти як дистанційно, так і за допомогою оператора. Оскільки віддача від них сильніша, ніж від рушниці, і людина не зможе це носити, ми пропонуємо встановлювати таке озброєння на нашу платформу”, — коментує розробку виробник платформи «Тоша».

Робот «Тоша»: окупанти створили платформу для боротьби з FPV-дронами

«Тоша» вже використовується в боях проти українських захисників. Наразі платформа доставляє боєприпаси та перевозе дрони. Подейкують, що всюдихдіна платформа «Тоша» є аналогом естонської платформи THeMIS, яка є на озброєнні Сил оборони України.

«Тоша» має шість коліс, а працює за рахунок акумуляторного двигуна. Зв’язок підтримується завдяки закритому радіоканалу, є опція перемикання управління по кабелю в умовах роботи РЕБ. Платформа може транспортувати вантаж вагою до 1000 кг, а швидкість становить до 70 км/год.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: