У шиномонтажі розповіли, як замінити колесо без домкрата і своїми руками

Від пошкодження автопокришок не застрахований жоден автомобіліст. Так, у більшості на цей випадок є все необхідне приладдя та інструмент, однак, деякі водії не возять із собою навіть домкрата.

Підпишись на нас:

Отже, що ж робити, якщо в машині відсутній домкрат, а у колег його попросити немає можливості? Зрозуміло, головне в цьому випадку не панікувати, адже, якщо присутній відповідний інструмент і є запасне колесо, то поміняти його буде можливо і без цього пристрою. У цій ситуації необхідно озброїтися будь-яким відповідним важелем. В якості нього можна використовувати стовбур зламаного дерева з невеликим діаметром. Також може підійти будь-яка міцна металева труба.

Рекомендується лише попередньо знайти відповідний упор і підкласти в місце контакту важеля з кузовом ганчірку, щоб не пошкодити лакофарбове покриття. Таким чином можна буде трохи підняти машину, виставивши підпірку з дощок, цегли або інших міцних підручних засобів. Головне, щоб колесо вдалося вивісити на невелику висоту порівняно із землею. Якщо важіль підібрати не виходить, то доведеться шукати насос, щоб накачати спущену шину.

Щойно тиск у покришці буде достатнім і автомобіль підніметься, під поріг, де встановлений підсилювач, можна підкласти відповідний за висотою упор. Далі залишиться лише стравити з шини повітря і легко її зняти. Процес заміни колеса відбувається в зворотному порядку. Спершу з «запаски» стравлюють повітря, після чого її встановлюють на посадочне місце. Наприкінці за допомогою насоса залишиться лише накачати колесо і перевірити кріплення на затяг.

Здавалося б, усе виглядає так просто, але на ділі автомобілісту доведеться докласти чимало зусиль. Особливо, якщо йдеться про переміщення на машині в гордій самоті. Коли є поруч людина, здатна допомогти, то процедура не повинна викликати зайвих складнощів. Друга людина просто має в потрібний момент підставити під поріг підпірку, щоб вдалося вивісити колесо. Це стосується процесу заміни шини без використання домкрата із застосуванням важеля.

У ситуації, коли стравлюється повітря, що залишилося, можна обійтися і власними силами. Окремо хотілося б нагадати, що після такої процедури пошкоджене колесо слід відвезти в шиномонтаж, де буде виконано ремонт, оскільки немає гарантії, що найближчим часом з автомобілістом не станеться подібна пригода повторно. Взагалі водіям важливо стежити не тільки за технічним станом машини, а й завжди мати при собі інструменти, які можуть знадобитися для дрібного ремонту, зокрема й домкрат, який на багатьох ТЗ входить до базового набору і видається з заводу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: