Mercedes-Benz оснащує броньованими кабінами вантажівки Zetros, які є на озброєнні ЗСУ

Спеціальні вантажівки Mercedes-Benz розширюють модельний ряд, оснащуючи серію Zetros захищеними кабінами водія безпосередньо з заводу. Ця нова пропозиція буде представлена ​​на виставці Eurosatory в Парижі з 17 по 21 червня 2024 року.

Підпишись на нас:

Серія Zetros, відома своїми позашляховими можливостями, тепер матиме броньовану кабіну, розроблену для захисту екіпажу від куль, мін і мін-пасток без шкоди для мобільності автомобіля.

Початкова модель, тривісний, повнопривідний Zetros (6×6) з броньованою кабіною, буде представлена ​​на виставці Eurosatory. Починаючи з 2025 року Mercedes-Benz планує розширити цей захист на весь модельний ряд Zetros, включаючи двовісний (4×4) і чотиривісний (8×8) варіанти. Rheinmetall є партнером у розробці та постачальником броньованих кабін для цих автомобілів.

Mercedes-Benz Special Trucks традиційно покладається на компанії-партнери в оснащенні своїх транспортних засобів броньованими кабінами. Ця нова розробка знаменує собою зміну, оскільки тепер компанія пропонує заводські броньовані кабіни для Zetros 2-го покоління.

Дане рішення означає, що Mercedes-Benz Special Trucks керує всім процесом, починаючи від розробки, випробувань і виробництва і закінчуючи продажами.

Новий Zetros 8×8, розроблений для військових завдань логістики та підтримки, є частиною значного замовлення від Міністерства оборони Канади, яке включає понад 1500 автомобілів Zetros, які будуть поставлені в найближчі роки. Відвідувачі Eurosatory можуть побачити цю модель разом із Zetros із захищеною кабіною, Zetros 4×4, Arocs 6×6, десантним транспортером Unimog та шасі FGA.

Zetros 8×8 має значно збільшену вантажопідйомність до 25 тонн із збільшеним простором кузова завдяки довшій рамі автомобіля. Це робить його придатним для широкого спектру тактичних і матеріально-технічних вимог. Автомобіль оснащений рядним шестициліндровим дизельним двигуном OM 460, який видає до 375 кВт (510 к.с.) і 2300 Нм крутного моменту. Він включає 16-ступінчасту коробку передач або автоматичну коробку передач Allison, двоступеневу роздавальну коробку та блокування диференціала з можливістю вибору, що забезпечує високу прохідність на бездоріжжі.

Zetros 8×8

Zetros 8×8 буде доступний у двох варіантах: один з двома передніми та двома задніми осями, а інший – з однією передньою та трьома задніми осями. Останній має керовану задню вісь для зменшення радіусу повороту. Обидва варіанти будуть доступні як тягачі або транспортні засоби з великим простором кузова.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: