В Україні помітили рідкісний польський фургон Zuk

Підпишись на нас:

В Києві помітили рідкісний для України польський фургон. Вантажівка Zuk A-06 має підтриманий вигляд, однак все ще їздить.

Історія бренду розпочалась у 1958 році. Тоді наприкінці 60-х на Познанському ярмарку був представлений новий пікап Zuk A-03, що мав високу вантажність – до 900 кг. Автомобілі збирались на потужностях компанії FSC (Fabryka Samochodów Ciężarowych) у Любліні під керівництвом інженера Романа Скварека та дизайнера Станіслава Танського. Через рік після презентації автомобілі стали на серійне виробництво.

В Україні помітили рідкісний польський фургон Zuk

Під капотом машини знаходився бензиновий нижньоклапанний двигун (4 ц., 2,2, 50 к. с.) і триступінчаста коробка передач. Цікаво, що механізми були взяті від легковика FSO Warszawa, що є прототипом радянської машини ГАЗ-М20.

В Україні помітили рідкісний польський фургон Zuk

Згодом сімейство автомобілів бренду розрослось від пікапа А13 до фургона А05 та А06, вантажопасажирського варіанту А07, модернізованих бортових вантажівок А09 та А11. За декілька років виробництво машин виросло з 150 одиниць – до 31 613.

В Україні помітили рідкісний польський фургон Zuk

Перші автомобілі Zuk приїхали в Україну наприкінці 60-х. Машини мали на той час невибагливість в експлуатації та гарну прохідністю поганими дорогами. Останній автомобіль Zuk з’їхав з конвеєра 13 лютого 1998 року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: