Ізраїльська армія вперше застосувала в бойових умовах нову повністю автоматичну 155-мм гаубицю 8×8 під назвою «Грім»

Нещодавно був завершений перший бойовий зразок нової 155-мм колісної самохідної гаубиці 8х8 ізраїльської армії – «Грім», який пройшов випробування та початкові стрільби. Нову гаубицю відразу відправили для підтримки ізраїльських наземних військових операцій.

Підпишись на нас:

«Грім» — перша колісна самохідна гаубиця, здатна вести вогонь повністю автоматично без контакту з людиною. Ця нова гармата привносить революційні можливості на поле бою – значно підвищує темп стрільби, дозволяє вести стрільбу на більшій відстані порівняно з гарматами, які зараз використовують ЦАХАЛ, забезпечує самостійне та швидке пересування дорогами та має високі можливості руху на пересіченій місцевості. Автоматична система гармати оптимізує її використання, зменшує кількість необхідних операторів і дозволяє командиру планувати та керувати стрільбою більш ефективно на ширшому полі бою.

«The Thunder», розроблений компанією Elbit Defence Company, забезпечує:

  • швидкість стрільби 8 пострілів на хвилину, що колись було неможливо уявити;
  • здатнімть стріляти різними типами снарядів на дальність 40 км;
  • на відміну від попередніх машин, для яких потрібен був екіпаж із семи чоловік, «Грому» потрібно лише троє: водій, навідник для ближнього захисту машини та командир. Це зменшення розміру екіпажу не тільки підвищує ефективність, але й значно знижує експлуатаційні витрати.
Випробувано Thunder SPH із завантажувальним допоміжним транспортним засобом (Джерело зображення: сили оборони Ізраїлю)
Випробувано Thunder SPH із завантажувальним допоміжним транспортним засобом (Джерело зображення: сили оборони Ізраїлю)

Перехід на нову гармату є гарною новиною для артилерійського корпусу, адже тісна взаємодія з маневреними бригадами дозволить змінить використання артилерії на майбутньому полі бою.

Артилерія — це «останній аргумент королів», що допускає вогневе панування, необхідність якого добре доведена під час війни. Вогневі можливості Thunder дозволяють йому підтримувати маневрові сили за допомогою близької та смертоносної допомоги.

Thunder є частиною процесів посилення для всіх систем наземного вогню, включаючи ракети і дистанційно пілотовані авіаційні системи, згідно з IDF.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: