Власник автосервісу пояснив, як максимально продовжити час експлуатації АКПП

Власники машин з автоматичними коробками передач часто замислюються, як продовжити ресурс АКПП, щоб згодом уникнути дорогого ремонту. Про основні способи журналістам розповів власник автосервісу, що спеціалізується на ремонті трансмісій. Він пояснив, як правильно прогрівати такі коробки передач і що не можна робити під час водіння.

Підпишись на нас:

Так, більшість водіїв ігнорують необхідність прогріву автоматичної трансмісії. А від цього залежить її ресурс. Холодне густе мастило не здатне добре розтікатися по деталях механізму і не забезпечує достатнє змащення елементів. Щоб прогріти АКПП, досить натиснути на педаль гальма і встановити важіль перемикання передач у режим «D». Щоб мастило стало рідким, достатньо однієї хвилини.

Щоб зберегти ресурс вузла, потрібно також правильно поводитися з механізмом. Під час стоянки на світлофорах не варто постійно переводити коробку передач у нейтральний режим. Ця дія не принесе ніякої користі, тільки зайві перемикання. Не варто вдавлювати педаль акселератора до упору під час старту – зношуються фрикціони.

Важливий нюанс – необхідно уникати перегріву механізму. До нього призводять пробуксовки на піщаних дорогах і на льоду, буксирування інших транспортних засобів і причепів. Навіть якщо виробник дозволяє здійснювати буксирування машини в разі виходу з ладу до сервісного центру, експерт рекомендує викликати евакуатор. При вимкненому двигуні масляний насос не змащує шестерні і це може призвести до виходу АКПП з ладу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: