Rheinmetall відкриває перше спільне виробництво з ремонту і виробництва бронетехніки в Україні

Rheinmetall, світовий оборонний гігант, відкрив в Україні перше спільне підприємство з ремонту та виробництва бронетехніки. Це підприємство є частиною партнерства з українським державним оборонним конгломератом «Укроборонпром», спрямованого на посилення військової стійкості та самодостатності країни.

Підпишись на нас:

Нове підприємство покликане прискорити ремонт і виробництво німецької військової техніки, підвищивши спроможність України утримувати та розгортати свій бронетанковий парк. Партнерство не лише пришвидшить відновлення бойових машин, але й згодом дозволить українськими спеціалістам виробляти нову техніку для сил безпеки і оборони України:

«Ця співпраця є вирішальним кроком у інтеграції українського оборонного потенціалу в ширшу європейську систему оборони, сприяючи колективній безпеці в Європейському Союзі», – сказав Олександр Камишин, Міністр стратегічних галузей промисловості України. «Відкриття цього спільного з Rheinmetall підприємства є кроком до перемоги для України та важливою віхою у розбудові Арсеналу вільного світу».

Очікується, що об’єкт, укомплектований українськими фахівцями під технічним наглядом представників Rheinmetall, підвищить оперативну готовність Збройних сил України шляхом надання послуг швидкого ремонту та технічного обслуговування безпосередньо в Україні:

«Відкриття першого спільного з Rheinmetall сервісного центру в Україні є критично важливим для зміцнення нашої обороноздатності. Це забезпечить швидкий ремонт і технічне обслуговування німецької техніки на українській землі, значно підвищить ефективність наших Збройних Сил», – зазначив Дмитро Кліменков, заступник Міністра оборони України.

Rheinmetall відкриває перше спільне виробництво з ремонту і виробництва бронетехніки в Україні

Цей проект є частиною ширшої програми співпраці з Rheinmetall, що створює нові можливості для українських сил оборони. Це забезпечує швидке повернення обладнання в робочий стан після ремонту та технічного обслуговування:

«Те, що це відбувається в Україні, свідчить про довіру наших міжнародних партнерів до нас, про наш професіоналізм і високий потенціал вітчизняного ОПК», – зазначив генеральний директор «Укроборонпрому» Герман Сметанін.

Армін Паппергер, генеральний директор Rheinmetall AG, наголосив на стратегічній важливості цього підприємства:

«Для нас вкрай важливо надавати ефективну та надійну підтримку Україні. Що стосується постачання запасних частин, нашим пріоритетом є забезпечення максимальної доступності та швидкого поповнення. Для цього ми використовуємо існуючі канали оригінальних виробників, переробляємо матеріали самі та з партнерами, відновлюємо оригінальні ланцюжки поставок, інтегруючи місцеве виробництво в Україні».

18 жовтня 2023 року в Україні офіційно зареєстровано німецько-українське спільне підприємство «ТОВ «Українська оборонна промисловість Рейнметал» (UDI RHEINMETALL).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: