В автосервісі розповіли, чому сучасні машини так швидко іржавіють

У недалекому минулому куплені автомобілі могли зберігати незмінний зовнішній вигляд кузова довгі десятиліття. Чимало німецьких і японських автомобілів не покривалися іржею дуже довго, а метал був дуже товстим. Зараз же ситуація докорінно змінилася. Власник сервісного центру з кузовного ремонту розповів, чому так сталося.

Підпишись на нас:

Раніше намагалися завоювати довіру людей і виробляли машини високої якості. Зараз сильно змінилися екологічні норми, технології вдосконалилися, а дахи і капоти машин стали настільки тонкими, що їх можна зігнути пальцями.

І справа тут не стільки в економії, скільки в нових вимогах законодавства. Метал капота розробляють таким чином, щоб під час зіткнення з пішоходами він зам’явся, пом’якшуючи удар і завдаючи мінімальних травм людині. З тією ж метою використовуються пластикові бампери, які просто тріскаються, завдаючи мінімальної шкоди людям.

Є й інший момент. Маркетологи порахували, скільки в середньому користуються автомобілями. Люди перестали використовувати їх по два десятиліття, зараз змінюють машину в середньому один раз на три-п’ять років. Тому й кузови роблять, щоб вони витримували цей термін, а потім люди зверталися за новими машинами. Таким чином забезпечується постійна наявність покупців у автовиробників.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: