Щойно сформована українська 150-та механізована бригада отримала повністю оновлену бойову техніку

Бійці новоствореної 150-ї окремої механізованої бригади продемонстрували передану їхньому військовому формуванню важку бронетехніку. Фото опублікувала прес-служба 150-ї окремої механізованої бригади. Нова українська бригада, сформована на початку 2024 року, стала механізованою та отримала поєднання модернізованої радянської та української бронетехніки.

Підпишись на нас:

У прес-службі бригади, демонструючи техніку, яка використовується на навчаннях, повідомляють, що бійці 150-ї бригади вдосконалюють навички керування бойовою машиною. Регулярні тренування дозволяють нашим військовим максимально ефективно долати перешкоди на будь-якій місцевості. Зокрема, на оприлюднених знімках зображені нині рідкісні БМП-2, оснащені 30-мм автоматичною гарматою 2А42. Судячи з фото, перед передачею військовим машини пройшли капітальний ремонт.

Окрім БМП-2, у підрозділі є ще як мінімум одна модернізована українська БМП-1ТС, яка отримала нову дистанційну станцію озброєння «Спис-Синтез» замість старої 73-мм гармати. Дистанційна бойова станція «Спис-Синтез» оснащена тепловізійною оптикою, потужним стабілізатором, несе 30-мм гармату ЗТМ-1, автоматичний гранатомет КБА-117 і ПТРК «Стугна».

Модернізована українська БМП-1ТС на озброєнні бійців 150-ї бригади, червень 2024 року (Джерело фото: 150-а механізована бригада)
Модернізована українська БМП-1ТС на озброєнні бійців 150-ї бригади, червень 2024 року (Джерело фото: 150-а механізована бригада)

Гусеничну броню підрозділу також доповнили танки Т-64БВ. Вони пройшли капітальний ремонт і модернізовані до модуля 2017 року, судячи з нової схеми встановлення динамічної броні та відсутності ІЧ-проектора Loona.

Танк Т-64 БВМ отримав нові приціли для командира і навідника. Приціли оснащені тепловізійним каналом. Крім того, пакет оновлення включає нове цифрове радіо та супутникову навігаційну систему.

Також у підрозділі є розвідувальні броньовані машини БРДМ-2, озброєні 14,5-мм великокаліберним кулеметом КПВТ і спареним з ним кулеметом ПКТ. На знімках з підрозділу за січень-лютий 2024 року видно бронемашини БРДМ-2 у польському камуфляжі із зазначенням їх походження.

Окрім бронетехніки, бійці 150-ї бригади частково продемонстрували й інше озброєння бригади. Зазначимо, що підрозділи ППО отримали кілька зенітних установок ЗУ-23-2, перевезених вантажівкою КрАЗ.

Це свідчить про прагнення України продовжувати переробку бронетехніки, яка раніше використовувалася для бойових дій, і вдосконалювати її за підтримки Заходу. 150-та українська бригада дуже молода, тому оснащена найсучаснішою технікою. Бойова ефективність цієї техніки, яка складається переважно з новобранців, ще не визначена, так як і досвід екіпажів та їх здатністі приймати правильні рішення в потрібний час.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: