Грузія посилює обороноздатність: країна отримала броньовані машини BMC Vuran турецького виробництва

Сили оборони Грузії (GDF) нещодавно отримали 46 багатоцільових броньованих машин BMC Vuran, як повідомили грузинські ЗМІ 12 червня 2024 року. Захід, який відбувся в піхотній бригаді поблизу Тбілісі у Вазіані, ознаменував виконання оборонної угоди між Грузією і Туреччиною, яка була підписана в 2022 році.

Підпишись на нас:

У церемонії взяли участь кілька видатних діячів, у тому числі посол Туреччини в Грузії Алі Каан Орбай, заступник міністра оборони Грузії Серго Джанелідзе, бригадний генерал Іраклі Чічінадзе, генеральний менеджер ASFAT Бехчет Каратас та інші офіційні особи.

Під час церемонії посол Орбай звернувся до ЗМІ, наголосивши на тому, що доставка цих панцерників Vuran є свідченням відданості Туреччини підтримці безпеки та цілісності Грузії. Він зазначив, що до 80% компонентів і виробництво Vuran знаходиться в Туреччині, що демонструє оборонний виробничий потенціал країни. Орбай також висловив сподівання на продовження співпраці між двома країнами в різних сферах.

Заступник міністра оборони Джанелідзе підкреслив давнє та успішне оборонне співробітництво між Туреччиною та Грузією, зазначивши, що броньована техніка стандартів НАТО не лише посилює обороноздатність Грузії, але й зміцнює двосторонні зв’язки між двома країнами.

BMC Vuran — це протимінно-стійка машина із захистом від засідки (MRAP), яка відома своїм високим рівнем захисту від мін і загроз із засідки. Конкретні моделі, які постачаються до Грузії, оснащені легкою бойовою станцією з дистанційним керуванням, розробленою ізраїльською оборонною компанією RAFAEL, з 40-мм автоматичним гранатометом, що підвищує їх бойові можливості.

Vuran 4×4, вироблений компанією BMC у групі Tactical Wheeled Armored Vehicle, є багатоцільовою броньованою машиною, вперше представленою в середині 2010-х років. В основному Vuran служив у збройних силах Туреччини, а також пропонувався різним міжнародним клієнтам, хоча точна кількість на озброєнні інших країн зазвичай не розголошується. Відомий своєю міцною конструкцією та універсальністю у різних військових і охоронних ролях, Vuran 4×4 може перевозити до 9 осіб і пропонує високий рівень захисту та мобільності.

Він оснащений броньованою кабіною монококового типу з вибуховідбивними вікнами, амортизуючими сидіннями, передньою та задньою камерами, автоматичною системою пожежогасіння, шинами Run-Flat із централізованим накачуванням шин і додатковою автоматичною бойовою станцією з дистанційним керуванням. Удосконалені підсистеми включають ASELSAN SARP Dual озброєння з дистанційним керуванням, ХБРЯ захист, засоби перешкод, димові міномети, комплексні системи пожежогасіння та додаткові тактичні вдосконалення, такі як гідравлічні лебідки та стріли для різання кабелю, що ще більше підвищує ефективність роботи в різних сценаріях.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: