Експерт назвав найпопулярніші та найнебезпечніші помилки при використанні стоянкового гальма

На будь-якому сучасному автомобілі є стоянкове гальмо. При цьому в більшості випадків йдеться про класичний механічний варіант, коли активація пристрою відбувається за рахунок підняття важеля із салону. Примітно те, що, незважаючи на очевидну присутність ручника в будь-якому авто, водії, як і раніше, часто припускаються серйозних помилок при його експлуатації. Про них і вирішив розповів автомеханік.

Підпишись на нас:

Наприклад, стоянкове гальмо, як і будь-який інший механізм в автомобілі, передбачає обслуговування. Чіткого регламенту для нього немає і все залежить від ступеня зношування, а також манери водіння автомобіліста. Здебільшого на потребу в обслуговуванні вказують сервісні майстри, коли проводять діагностику ходової частини чи заміну задніх гальмівних колодок. Також хтось із автолюбителів власноруч час від часу перевіряє працездатність механізму.

Друга класична помилка, яка є дуже поширеною серед автомобілістів, — це відмова від використання даного механізму. Справа в тому, що зафіксувати машину на місці можна за допомогою коробки. При цьому багато хто забуває, що в цьому випадку на КПП лягає додаткове навантаження. Особливо загрожує негативними наслідками відмовлятися від використання ручника на схилі, коли машина ставиться під нахилом і ніяк додатково не фіксується.

Варто зазначити, що тут відмова від використання «ручника» — це фатальна помилка, яка може спричинити мимовільне скочування машини. На дизелях таке загрожує мимовільним запуском силового агрегату, якщо йдеться про відносно старі авто. Ще один момент, що заслуговує на увагу, — це постановка ТЗ на стоянкове гальмо з недостатнім натягом механізму.

Таким чином, автомобіль також ніяк не фіксується додатково. Затягувати важіль стоянкового гальма потрібно до моменту, коли починає додаватися фізичне зусилля і чуються характерні клацання. Слід розуміти, що й особливо старатися в цьому плані не можна, тому що можна власноруч розтягнути трос, що з’єднує важіль із задніми гальмівними колодками.

Останнє, на що хотілося б звернути увагу, – це їзда з піднятим ручником. Подібне загрожує вкрай негативними наслідками, а в деяких випадках взагалі може стати наслідком виникнення дорожньо-транспортної пригоди.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: