Як повернути посвідчення водія, якщо його вилучили через ухилення від призову

Підпишись на нас:

Українських водіїв з 18 травня хвилює питання щодо відновлення своїх водійських прав у разі їх вилучення через ухилення від призову.

Як вилучають посвідчення водія?

В разі порушення військового обліку громадянином Територіальний центр комплектування (ТЦК) повідомляє про це в поліцію. Поліція має знайти і затримати порушника, щоб доставити його до ТЦК. Якщо цього не сталось, то військкомат надсилає йому листа з вимогою. Якщо протягом 10 днів громадянин не прийшов до центру комплектування, то військкомат може звернутися до суду, щоб обмежити права громадянина.

Суд розглядає справу та у разі погодження з вимогами військкомату, рішення передадуть до виконавчої служби, яка внесе зміни до баз даних. Під час чергової зупинки водія поліцією вони можуть перевірити дані про громадянина в базі, де і буде вилучено документ.

Як повернути своє посвідчення?

У Міноборони повідомляють, що для того, щоб громадянину повернули його посвідчення водія потрібно з’явитися до ТЦК для оновлення облікових даних. В центрі комплектування громадянину дадуть відповідний документ, який йому потрібно віднести до виконавчої служби для закриття справи і повернення прав.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: