Hyundai випустить бюджетний електричний кросовер, який матиме компактні розміри

Підпишись на нас:

Hyundai працює над парою міських і компактних електромобілів і є ознаки того, що один із них може бути невеликим кросовером. Хоча корейський автовиробник ще не підтвердив розробку цієї моделі, інформація про нього разом із зображеннями вже з’явилися в Мережі.

Подробиці

Минулого року компанія Hyundai оголосила, що розробляє міський автомобіль з ціною нижче 20 000 євро. З тих пір з’явилися повідомлення про другу модель такого ж розміру. Незважаючи на те, що автовиробник не оприлюднив жодних офіційних деталей щодо дизайну цих моделей, цілком імовірно, що одна з них буде міським автомобілем, який стане альтернативою нещодавно оновленому електромобілю i10, а інша буде кросовером, схожим на Casper.

Hyundai Casper багатьох здивував своїм цікавим дизайном. Однак нова модель аналогічного розміру може мати повністю оновлений кузов із футуристичними елементами стилю, натхненними моделями Ioniq 5 і Kona EV.

Hyundai Casper
Hyundai Casper

Фірмові піксельні світлодіодні фари Hyundai можуть бути застосовані на всю ширину передньої панелі та в блоках, встановлених на бампері, компенсуючи відсутність повітрозабірників. Подібної обробки слід очікувати і для задніх ліхтарів. Профіль може поєднувати мінімалістичне покриття з невеликою кількістю пластикового покриття.

Хоча всі моделі поточного модельного ряду електромобілів Hyundai базуються на архітектурі E-GMP, цього не буде з майбутніми моделями сегмента A. Причина цього полягає в тому, що платформа сумісна з більшими транспортними засобами від B-сегменту (субкомпактні) до E-сегменту (великі) і була б занадто дорогою для пропозиції початкового рівня.

Ймовірним сценарієм для крихітних моделей був би електрифікований варіант перевіреної архітектури K1, яка лежить в основі моделей з двигуном ICE, таких як Hyundai i10 і Kia Picanto. Пропозиція з нульовим рівнем викидів на базі платформи K1 можлива, як підтверджено моделлю Kia Ray EV корейської специфікації та майбутнім Hyundai Casper EV, який очікується в 2023 році.

Поки що занадто рано говорити про специфікації, але Hyundai підтвердив, що її майбутні малогабаритні електромобілі будуть оснащені інтегрованим модулем приводу (iDM), отриманим від BorgWarner. Цей єдиний електродвигун здатний виробляти до 181 к.с., які можна було б зменшити для виробництва, оскільки це занадто багато для міського використання.

Якщо звіти про міські електромобілі правдиві, майбутнє звучить багатообіцяюче для шанувальників Hyundai. Однак корейський автовиробник не єдиний, хто планує запровадити «електрички» початкового рівня в регіоні. Volkswagen Group готує власний автомобіль із дещо більшими, але все ще доступними цінниками, також на ринку конкуруватимуть Cupra та Skoda, які з’являться у 2025 році.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: