Французька армія представляє нову систему боротьби з дронами на основні панцерника VAB

Під час виставки Eurosatory французька армія під час своєї динамічної презентації розгорнула VAB ARLAD [реактивну адаптацію для боротьби з дронами], яка є броньованою машиною, оснащеною можливостями виявлення та нейтралізації безпілотників.

Підпишись на нас:

Розробка VAB ARLAD була ініційована Технічною секцією армії в 2020 році. Мета полягала в оснащенні броньованої машини [VAB] радаром виявлення безпілотників і ефектором, здатним знищувати безпілотники, включаючи 12,7-мм кулемет, який також мав гранатометну здатність.

12,7-мм кулемета виявилося недостатньо, тому в STAT виникла ідея підсилити його можливістю «повітряного вибуху», використовуючи 40-мм гранатомет. Він мав працювати в парі з радаром — таким же, як і в системі MILAD [Joint Anti-Drone Warfare Means] — здатним виявляти міні-дрон на відстані 2500 метрів.

Незважаючи на те, що в 2021 році в Сахелі було розгорнуто кілька підрозділів, VAB ARLAD досі не працює у великих масштабах в армії.

Розробку VAB ARLAD підтримали Arquus і CS Group, яким було довірено програму MILD.

Згідно з програмою та розробниками, які виступали у квітні 2024 року, буде випущено лише 12 VAB ARLAD. Однак згідно із законом про військову програму на 2024-2030 роки, на додаток до цих 12 VAB ARLAD, очікується, що армія матиме 36 легких багатоцільових броньованих машин [VBMR-L] Serval, призначених для протиповітряної боротьби, 24 з яких будуть бути оснащений баштою MISTRAL [легка переносна зенітна ракета]. Це особливо підвищує можливості підрозділів армії у боротьбі з повітряними загрозами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: