Експерт розкрив основні причини перегріву АКПП і варіатора, які потрібно знати водіям

Автоматичні коробки передач за своєю конструкцією сильно відрізняються від механічних. При цьому у них є сильні втрати енергії при передачі крутного моменту від мотора до колес. Рівень може досягати 10 відсотків, тоді як у МКПП він становить лише 2-4 відсотки. Експерти прозповіли про основні причини такого перегріву трансмісій.

Підпишись на нас:

При кожному включенні передачі прослизають фрикціони, що призводить до постійного підвищення температури, основне джерело виділення тепла у вузлі це гідротрансформатор. АКПП має бути оснащена потужними теплообмінниками, щоб витримувати високі навантаження.

Так, температура може значно підвищитись, якщо забруднений радіатор вузла. Варто стежити також за стан електровентилятора самого двигуна. У разі його виходу з ладу постраждає не тільки двигун, а й АКПП чи варіатор.

Несвоєчасна заміна трансмісійної рідини може призвести до погіршення виконання її функцій, що також призводить як до перегріву, так і зносу самого агрегату.

Якщо говорити про особливості експлуатації, до перегріву призводить буксирування важкого причепа, тривалі простої у пробках, а також стиль керування власника машини. Убезпечити від раннього зносу може вибір плавного способу руху на дорогах, при цьому не варто переходити в нейтральне положення коробки при тривалому очікуванні включення світлофора. Якщо ж довелося чекати черги під час проїзду залізничного переїзду, краще перевести селектор передач у режим паркінгу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: