Найменший електромобіль Citroen перевернувся, намагаючись проїхати крутий поворот

Підпишись на нас:

Citroen Ami – це міський суперкомпактний електромобіль, який потрапив у центр уваги завдяки своєму нетиповому дизайну.  Однак цей факт нічого не означає для найпопулярнішого повороту Гран-прі Монако.

Подробиці

Довжина авто становить лише 2,41 метри, ширина – 1,39 метрів і висота 1,52 метра. Кузов у ​​формі куба розташований відносно близько до землі, з кліренсом лише 130 мм.

Як видно на відео, розміщеному вище, синій Citroen Ami не зміг безпечно впоратися зі поворотом під назвою Grand Hotel. Перший прохід, який був невеликим підйомом у гору автомобіль пройшов добре, хоча ви могли почути, як шини Ami вже скрипіли, коли він зробив досить швидкий поворот на 180 градусів праворуч.

Однак дорога назад закінчилась для компактвену фіаско. Ami був трохи швидким, коли наближався до повороту на спуску, що призвело до перевороту на бік.

Незрозуміло, чи отримав водій автомобіля травми під час аварії, але враховуючи, що це сталося на відносно низькій швидкості, є хороші шанси, що все минулося. На тротуарі також були люди, але, на щастя, нікого з них не зачепило Ami та його уламки, головним чином завдяки стовпам на бордюрі.

Шпилька Grand Hotel – один із найвідоміших поворотів Гран-прі Монако. Він також відомий як найповільніший поворот у Формулі-1 через його жорсткий поворот на 180 градусів, який потребує зниженої швидкості до 48 кілометрів на годину. Проїжджати цей поворот на швидкості досить небезпечно для болідів Формули-1, а тим більше для таких міських авто, як Citroen Ami.

Тим не менш, на цьому відрізку шляху ставалося декілька аварій протягом багатьох років. Одна з пам’ятних аварій сталася в 1996 році разом з кількома іншими інцидентами під час тогорічної Гран-при Монако, на якій зрештою фінішували лише три автомобілі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: