Страхові виплати зростуть до мільйона: в Україні підписано відповідний законопроєкт

Підпишись на нас:

В Україні вперше з 2005 року оновились обов’язкові страхові виплати під час дорожньо-транспортних пригод. Відповідний законопроєкт отримав підпис Президента України Володимира Зеленського.

Проєкт закону №8300 «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» має набути нових змін з 1 січня 2025 року.

Нараз ліміт відповідальності страховика за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю становить 320 тисяч гривень на одного потерпілого, а за шкоду, заподіяну майну потерпілих, – 160 тисяч гривень на одного потерпілого, але не більше 800 тисяч гривень на одну страхову подію.

З нового року відповідальність за виплати постраждалим за потрапляння в ДТП зросте вдвічі: 500 тисяч гривень на одного потерпілого (до 5 мільйонів гривень на одну ДТП) та 250 тисяч гривень на майно (1,25 мільйона гривень на одну ДТП).

Ще через рік, а саме з 1 січня 2026 року, виплати будуть становити до 1 млн гривень на одного потерпілого та до 20 млн гривень на один страховий випадок незалежно від кількості постраждалих. За пошкоджене майно виплата зросте до 2 мільйонів на випадок.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: