Українським автовласникам приготували новий штраф на 17 000 гривень

Підпишись на нас:

На українських водіїв чекає новий штраф до ₴17 000 за невиконання законних вимог співробітників Військової поліції. Це передбачено законопроектом №6570-д, який 19 червня набув статусу обов’язкового до виконання закону.

Подробиці

Документ передбачає створення Військової поліції, яка забезпечуватиме правопорядок і військову дисципліну в ЗСУ та інших військових формуваннях. Військові поліцейські отримають право перевіряти документи у водіїв, зупиняти автомобілі та проводити їх поверхневий огляд. Також їм буде дозволено обмежувати або забороняти рух транспорту і пішоходів для затримання підозрюваних у скоєнні злочинів і в разі загрози життю і здоров’ю людей.

Українським автовласникам приготували новий штраф на 17 000 гривень

Крім того, військові поліцейські будуть зобов’язані зупиняти армійські транспортні засоби в разі порушення ПДР, наявності ознак технічної несправності, використання ТЗ не за призначенням або в протиправних цілях.

Невиконання вимог військової поліції загрожує накладенням штрафу величиною 17 тис. грн, пояснив глава профільного департаменту ВРУ Сергій Йонушас. Повноваження відомства поширюються виключно на військовослужбовців ЗСУ та резервістів, які перебувають на зборах. Як це співвідноситься з правом зупиняти автомобілі та перевіряти документи у водіїв, поки залишається незрозумілим.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: