Китай розробляє новий легкий танк для десантних операцій

Китайська оборонна промисловість активно працює над створенням наступного покоління легких танків, призначених для дій у гірських районах, висадки десанту та щільних міських умов.

Підпишись на нас:

Ця ініціатива спрямована на вирішення унікальних проблем, пов’язаних із напруженістю на кордоні з Індією та Тайванем, де традиційні важкі танки менш ефективні.

Нові легкі танки розробляються, щоб відповідати вимогам ведення бойових дій на великій висоті, міських боїв і швидкого розгортання в десантних операціях. Один прототип вже був помічений під час випробувань, що свідчить про прогрес у цьому амбітному проекті.

Китай розробляє новий легкий танк для десантних операцій

Очікується, що новий танк матиме екіпаж з двох осіб, модульну броню та системи активного захисту. Він також буде оснащений станцією озброєння з дистанційним керуванням і, можливо, радіолокаційною системою для визначення ситуації на полі бою.

Є припущення, що при розробці цієї нової машини використовувалися компоненти китайського легкого танка Type 15.

Китай розробляє новий легкий танк для десантних операцій

Народно-визвольна армія (НВАК) шукала легшу альтернативу ZTZ-99, прагнучи створити танк з максимальною вагою близько 40 тонн. Ця нова розробка узгоджується зі стратегією PLA щодо підвищення її оперативної гнучкості в різних сценаріях бойових дій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: