Експерт розповів що буде, якщо в автомобіль вдарить блискавка: як правильно поводитися

Гроза на дорозі - випробування як для водія, так і для машини. Блискавка, що вдарила поруч або по самому авто, може спровокувати серйозні технічні проблеми. Розуміння того, як це природне явище взаємодіє з автомобілем і що робити в такій ситуації, може врятувати життя і зберегти майно. Детальніше, як діє блискавка і яких запобіжних заходів слід вжити, щоб мінімізувати можливі ризики, розповів експерт.

Підпишись на нас:

Сильний дощ, блискавки та знижена видимість – усе це збільшує ризик на дорозі. Але що станеться, якщо блискавка вдарить по автомобілю.

Блискавка – це потужний електричний розряд, здатний вразити будь-який об’єкт, включно з рухомими машинами. Електронні системи авто можуть приваблювати блискавку, але завдяки сучасним конструкціям кузова, що нагадують “клітку Фарадея”, пасажири залишаються в безпеці. Ця сітчаста структура спрямовує розряд поверхнею і через колеса в землю, не дозволяючи йому проникнути всередину.

Шини, хоч і є ізоляторами, у мокрому стані не можуть слугувати надійним захистом від блискавки. Напруга настільки велика, що може подолати опір навіть сухої гуми.

Автомобіль може постраждати від удару блискавки, можливе навіть загоряння. Однак, дотримання запобіжних заходів помітно знижує ризики. Важливо уникати паркування під деревами, вимикати електронні пристрої та, якщо можливо, зупинитися і перечекати грозу в машині. Виходити з авто під час грози вкрай небезпечно, оскільки блискавка може пройти через людину, яка перебуває поруч із машиною.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: