Водіям розповіли, чому моторну оливу не потрібно міняти кожні 10 тисяч кілометрів

В інструкції з експлуатації кожного автомобіля зазначено, через який період потрібно міняти моторне мастило. Однак деякі власники радять робити це раніше. Експерти вирішили пояснити, коли варто проводити заміну, щоб зберегти ресурс двигуна на тривалий термін. При цьому зазначили, що більшість виробників рекомендує проводити процедуру кожні 15 000 км.

Підпишись на нас:

Деякі виробники машин рекомендують замінювати мастило раз на рік або після 10 000 км. При цьому мета автокомпаній не збагатитися, просто вони враховують особливості експлуатації машин у різних країнах. Тому для України часто встановлюються інші інтервали для заміни мастила та інших технічних рідин.

Експерти зазначили, що більшість автомобілів експлуатується в місті. При цьому вони часто стоять у заторах. Двигун у цей момент продовжує працювати, але пробіг практично не збільшується. Тому, щоб точніше розрахувати період для заміни мастила, рекомендується придбати спеціальні лічильники мотогодин. Вони є у вільному доступі практично в будь-якому автомагазині.

Двигуни з турбінами працюють на граничній потужності. Вони досить сильно нагріваються при великих навантаженнях. Таким чином властивості мастила погіршуються і з’являються відкладення, здатні призвести до поломки мотора. Щоб двигун працював якомога довше, рекомендується обирати АЗС з хорошою репутацією. Якщо ж експлуатація машини відбувається в місті з постійними заторами, експерти радять міняти мастило кожні 7,5 тисяч кілометрів, не чекаючи досягнення позначки в 10 тисяч.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: