ЗСУ отримали передову мобільну гаубицю «Соколине око» від AM General

У несподіваному повідомленні на симпозіумі Fires директор програми Майк Еванс повідомив, що компанія AM General надала в Україну тестовий виріб своєї 105-мм мобільної гаубиці «Соколине око» в квітні 2024 року. Зараз «Соколине око» проходить експлуатаційні випробування та оцінку в ЗСУ.

Підпишись на нас:

Еванс заявив:

«Нещодавно ми поставили в Україну 105-мм систему. Ми відправили її в квітні і бійці тренувалися два тижні. Цій системі судилося стати однією з перших систем м’якої віддачі. Вона відправляється в бій для випробувань на живих цілях».

Мобільна гаубиця Hawkeye відома своєю універсальністю. Її можна транспортувати різними засобами, включаючи транспортні літаки, гелікоптери, і навіть скинути з повітря. Стійкість платформи забезпечується чотирма гідравлічними стабілізаторами, що дозволяють здійснювати горизонтальне наведення 180 градусів і вертикальне наведення від -5 до +72 градусів. Система розрахована на екіпаж із чотирьох осіб, але за потреби нею можуть керувати лише двоє.

Дальність стрільби «Соколиного ока» стандартними боєприпасами становить 11,6 кілометрів, а реактивними снарядами — до 19,5 кілометрів. Максимальна скорострільність становить вісім пострілів на хвилину протягом трьох хвилин, а постійна скорострільність – три постріли на хвилину. Гаубиця може використовувати весь спектр боєприпасів калібру 105 мм, які є на озброєнні армії США.

Система управління вогнем включає в себе оптичний телескоп M137A2 і цифрову систему MG 9000. Ця цифрова система включає в себе:

  • інерціальну навігаційну систему LN-270 від Northrop Grumman;
  • камеру прямого вогню DFS-02 від Sekai Electronics Inc;
  • GPS-антену від Sensor Systems Inc;
  • радар Weibul Scientific для вимірювання дульної швидкості;
  • дисплей Mandus для навідника.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: