Росія почала масово оснащувати БМП-3 системами боротьби з безпілотниками

«Ростех» оголосив про серійне встановлення засобів протидії безпілотників на БМП-3, що підвищує їх живучість на полі бою.

Підпишись на нас:

Як зазначили в компанії, БМП-3 виробництва холдингу «Системи високої точності» Ростеха тепер оснащені системами придушення безпілотників, а також наявними засобами захисту, такими як протикумулятивні решітки, бронезахисні екрани та маскувальні комплекти «Накидка», які повинні зменшити видимість у тепловому та радіолокаційному спектрах.

Представник Ростеху заявив:

«Ці заходи ускладнюють виявлення транспортних засобів за допомогою приладів спостереження, таких як тепловізори», — заявив .

БМП-3 також оснащені комплектами захисту верхньої півсфери, що додатково підвищує їхню бойову міцність.

Незважаючи на ці досягнення, БМП-3 зіткнулася зі значними проблемами в бойових зіткненнях. Машина, яка прийшла на зміну радянській БМП-2, має броню з алюмінієвого сплаву та сталеві зовнішні обойми. Проте з початку повномасштабної війни в Україні після вторгнення Росії в лютому 2022 року було візуально підтверджено знищення приблизно 400 БМП-3. Це підкреслює їхню вразливість перед сучасною протитанковою зброєю, включаючи ракети Javelin і безвідкатні рушниці Карла Густава, а також звичайні боєприпаси, такі як міни.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: