Україна анонсує власне виробництво системи розмінування DOK-ING MV-10

Уряд України 24 червня 2024 року повідомив, що важка машина розмінування МВ-10, частково виготовлена ​​в Україні, нещодавно пройшла сертифікацію. Українська компанія «А3Тех-Україна», яка збирає та частково виробляє ці машини у співпраці з хорватською фірмою DOK-ING, отримала сертифікат відповідності. Цей успіх відкриває шлях до виробництва ще восьми одиниць, причому перший екземпляр уже передано українським саперам завдяки фінансуванню ініціативи UNITED24. Проект спрямований на посилення безпеки та підтримку відновлення України.

Підпишись на нас:

Перша віце-прем’єрка — Міністерка економіки України України Юлія Свириденко наголосила на важливості цього технологічного прогресу:

«Для нас вкрай важливо, щоб комплектуючі виробляла та монтувала українська компанія, оскільки це зміцнює нашу здатність охороняти та розміновувати власну територію. Із зростанням попиту на таку техніку ми очікуємо значного збільшення кількості цих машин, тим самим підвищуючи якість та ефективність їх роботи».

Наразі A3tech відповідає за виробництво до 40% компонентів корпусу MV-10 з метою досягти 100% до кінця року. Крім того, ще дві українські компанії беруть участь у проекті, який зміцнює місцеву промисловість і технології розмінування. A3tech планує випускати до 60 таких машин на рік, що значно збільшить можливості країни з розмінування.

МВ-10 вже є наріжним каменем зусиль України з розмінування: 17 одиниць активно перебувають на озброєнні в Миколаївській, Херсонській та Харківській областях. Ці машини відіграли вирішальну роль у розмінуванні 850 гектарів землі та знищенні понад 4500 мін, касетних боєприпасів та інших вибухових пристроїв до кінця травня.

Машина МВ-10 оснащена здвоєним робочим вузлом, що складається з ланцюгового механізму та ножа, що дозволяє їй протистояти підриву протитанкових мін та ефективно очищати до 3000 м² поверхні на годину. Розміновувач зданий працювати як на рівних поверхнях, так і на схилах.

Система MV-10 була розроблена хорватською компанією DOK-ING, спеціально для нейтралізації всіх типів протипіхотних (ПМ) мін, протитанкових (ПТ) мін і боєприпасів, що не розірвалися . Ця гусенична система, представлена ​​в 2005 році та підтверджена суворими випробуваннями, проведеними міжнародними органами з розмінування, поєднує в собі роторний ціп і румпель як стандартні інструменти для гнучкої та ефективної роботи на різних територіях.

Система прийнята на озброєння кількома арміями по всьому світу, включаючи армії США, Швеції та Австралії, а також організаціями, що спеціалізуються на розмінуванні зон військових конфліктів. MV-10 вирізняється своєю здатністю відповідати складним вимогам замінованих територій завдяки оптимізованим технічним характеристикам для ефективного знищення мін і нерозірваних боєприпасів. Він має розміри 4,6 метра в довжину, 2,2 метра в ширину і 2,1 метра у висоту, і може проникати в ґрунт до 60 см, залежно від типу ґрунту, при цьому він захищений сталевими пластинами HARDOX 400, стійкими до вибухів і пострілів.

Маневреність MV-10 покращується системою дистанційного керування, що дозволяє оператору керувати машиною на відстані до 3000 метрів, а також системою відеоконтролю для операцій на відстані понад 800 метрів. Ця функція забезпечує максимальну безпеку під час операцій з розмінування в потенційно небезпечних зонах.

Система також виділяється своєю робочою гнучкістю, здатною працювати на поперечних схилах до 25º і поздовжніх схилах до 37º. Він потребує мінімального технічного обслуговування, а такі компоненти, як ланцюги мотовила та долота фрези, легко замінюються, що забезпечує максимальну готовність і тривалий термін служби, які необхідні для безперервної роботи в полі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: