В ЗСУ вперше за рік розповіли, як використовують французькі колісні танки AMX 10RCR

37-ма ОМСБр оприлюднила фото відомого французького колісного танку AMX 10 RC. Це перша згадка про нього за рік після того, як під час невдалого прориву українських військ під Бахмутом було знищено чотири одиниці.

Підпишись на нас:

Рік про ці танки не було жодної новини. ЗСУ було поставлено 38 одиниць, усі служать у 37-мій ОМСБр. Чотири були виведені з ладу в червні 2023 року, але з того часу більше втрат не було, оскільки бригада була розгорнута лише вздовж Дніпра поблизу Херсона.

Херсон є менш «гарячою» точкою фронту, тому що Дніпро, який повернувся у вихідне русло після руйнування дамби Нової Каховки у 2023 році, тепер є значною перешкодою для військ. На цій ділянці фронту як російські, так і українські сили в основному ведуть вогонь з непрямої наводки, патрулюють і дуже рідко ведуть бойові сутички.

AMX-10 RCR — це броньована розвідувально-бойова машина, розроблена компанією GIAT Industries (нині Nexter) для французької армії. Представлений у 1981 році, він відрізняється високою мобільністю, десантними можливостями та потужним озброєнням, що робить його придатним для глибокої розвідки та підтримки бронетанкових сил. Його конструкція містить елементи для максимальної швидкості та гнучкості на полі бою, особливо в різноманітних умовах.

Найбільш помітною особливістю AMX-10 RCR є його 105-мм гармата, яка може ефективно вражати броньовані та укріплені цілі. Ця гармата встановлена ​​на осцилюючій башті, що забезпечує швидке піднесення та опускання для адаптації до нерівної місцевості та різних цілей. Машина також має спарені кулемети та димові гранатомети.

Десантні можливості AMX -10 RCR є ще однією стратегічною перевагою. Завдяки водонепроникному шасі та водометним гвинтам автомобіль може перетинати мілкі річки та болота. Що стосується наземної мобільності, AMX-10 RC оснащено регульованою гідропневматичною підвіскою, що дозволяє їй змінювати дорожній просвіт для оптимізації захисту, мобільності або стійкості при стрільбі. Він може розвивати максимальну швидкість 85 км/год по дорозі і має запас ходу близько 800 км.

Однак він дуже легкоброньований, тому, незважаючи на те, що його гармата здатна атакувати та знищувати важку броньовану техніку, він не використовується в боях танк-на-танк. Натомість це машина розвідки та підтримки, яка використовується для маневрів переслідування, розвідки та підтримки наземних операцій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: