Експерти назвали два найнадійніші двигуни у світі

Незважаючи на велику кількість двигунів, які випускають сучасні виробники, можна виділити абсолютних фаворитів, які довели свою надійність за час експлуатації. Експерти порталу з автотематики HotCars назвали два найнадійніші атмосферні силові агрегати з чотирма циліндрами, які можна назвати невбиваними. Однак, у них є свої нюанси.

Підпишись на нас:

Перше місце отримав мотор Toyota 22RE. Об’єм його становить 2,4 літра, видавана потужність – сто п’ять кінських сил. Вперше установка його була проведена в 1985 році. Тоді цієї честі удостоїлися пікап Toyota Hilux і позашляховик 4Runner.

За технічною частиною мотор має чавунний блок циліндрів, головки виготовлені з алюмінію. Він відрізняється дуже міцним ланцюгом ГРМ і має один верхній розподільний вал. Є й недоліки – сальники, розташовані спереду, часто вкриваються тріщинами і утворюються протікання, крім того, як машина пройде сто шістдесят тисяч кілометрів, буде потрібно замінити прокладки головки блоку циліндрів.

На другому місці розташувався двигун Honda K24. Його встановлюють в однойменні автомобілі вже майже чверть століття. Не потребує великих вкладень у ремонт, однак у нього теж є свої нюанси. Часто відзначається ранній знос випускного розподільного вала, а також з’являються течі сальників. Варіант у версії Earth Dreams схильний до накопичення нагару, що в результаті позначається на потужності автомобіля і збільшує витрату палива. Обидва мотори використовуються і зараз, оскільки довели свої надійність і довговічність.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: