Експерти розповіли, як визначити якість шин за допомогою “волосків”

Будь-якому водієві рано чи пізно доводиться стикатися з проблемою підбору автомобільних покришок. Це найчастіше нові шини, які доступні в магазині або під замовлення через транспортну компанію. При цьому важливо розуміти, що далеко не всі продавці реалізують якісний продукт, а тому кожен автовласник повинен вміти відрізняти якісний продукт від неякісного.

Підпишись на нас:

Насправді відрізнити хороші покришки від контрафактної продукції не так просто, як може здатися на перший погляд, адже якість підробки давно вийшла на новий рівень. До слова, деякі аналоги нітрохи не поступаються за якістю виробництва оригіналу. Отже, їх також можна купувати і не хвилюватися про втрату грошових коштів. Що ж стосується поганих покришок, які точно не забезпечуватимуть безпеку під час руху, то їх відрізнити можна. І це не так складно.

У цій ситуації хотілося б нагадати, що під час виробництва покришки виливають через певну форму, в якій завжди присутні технологічні отвори для відведення надлишків гуми. Таким чином, коли шина витягується, то на ній залишаються відповідні тонкі волоски. До речі, у багатьох автомобілістів з приводу їх наявності виникають різні запитання. Жодної корисної ролі ці волоски не відіграють, але дають змогу визначити реальну якість шини.

Отже, що ж необхідно зробити, щоб зрозуміти, хороша покришка знаходиться перед автомобілістом чи ні? Тут все доволі просто: потрібно лише потягнути за той один із таких волосків. Бажано це зробити не на очах у продавця, оскільки останній може заявити про навмисне псування продукції. Якщо волосок у цей момент легко обірветься за умови, що автомобіліст не докладатиме великих зусиль, можна сміливо говорити про досить низьку якість використовуваної гуми під час виробництва шини.

Якщо ж гума справді якісна і відлита відповідно до технологічного процесу, то волосок буде на дотик пружним, а під час натягу не відриватиметься за невеликого фізичного зусилля. Зрозуміло, перевіряти таким чином шину можна в тому разі, якщо всі інші показники не викликають питань. Тут хотілося б нагадати, що на покришках завжди присутні відповідні мітки, а також рік і номер партії виробництва, що дає змогу визначити період її випуску.

Останнє, на що хотілося б звернути увагу, – це купівля свіжої гуми. Купувати комплект, який лежить на складі вже кілька років, не рекомендується, адже під час тривалого зберігання, особливо якщо було порушено умови, шина може втратити свої властивості. Отже, далі не може бути й мови про безпечне пересування дорогами громадського користування на таких покришках, адже вони не забезпечуватимуть належне зчеплення з дорожнім полотном, що своєю чергою загрожує високою ймовірністю потрапляння в ДТП.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: