Компанія Suzuki прибирає з ринку 4 моделі, включно з популярним позашляховиком Jimny

Євросоюз останніми роками активно стимулює перехід на екологічно чисті види транспорту. Для цього місцева влада поступово посилює вимоги до рівня викидів у автомобілів з ДВЗ. Застосування подібних заходів уже вдарило по Suzuki, якій кілька років тому довелося переглянути характер позиціонування позашляховика Jimny. Але зараз компанія змушена прибрати відразу 4 моделі.

Підпишись на нас:

Через посилення вимог до автомобілів Suzuki прийняла рішення відмовитися від поставок позашляховика Jimny, універсала Swace і двох хетчбеків Ignis і Swift Sport. Поки що це стосуватиметься тільки британського ринку. Повідомляється, що ці моделі «підуть» у 2025 році. До того моменту Suzuki переведе у Великій Британії всю лінійку автомобілів на гібриди. Зокрема, Swift продаватимуть тільки з таким агрегатом.

Компанія Suzuki прибирає з ринку 4 моделі, включно з позашляховиком Jimny - названо офіційні причини

Трохи пізніше японська компанія почне виводити на британський і європейський ринки електрокари. Перша модель з’явиться 2026 року. Представник японської компанії заявив, що вона й надалі зосереджуватиметься на розвитку такого виду транспорту. Однак позашляховик Jimny, мабуть, надовго залишить британський і, ймовірно, європейський ринки, оскільки Suzuki ще офіційно не розпочала розробку його електричних і гібридних версій.

Компанія Suzuki прибирає з ринку 4 моделі, включно з позашляховиком Jimny - названо офіційні причини

З чуток, його місце може зайняти серійний варіант електрокросовера eVX, який дебютував минулого року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: