Попри війну в Україні збирають бронетранспортери БТР-4

Підпишись на нас:

Україна нарощує виробництво вітчизняних бронетранспортерів БТР-4. Попри постійні обстріли та економічні фактори українські фахівці збирають доволі конкуруючу техніку.

Попри війну в Україні збирають бронетранспортери БТР-4

У відео, що опублікували в Міністерстві Оборони йдеться, що бронетранспортер 56-ї окремої Маріупольської мотопіхотної бригади виготовлений у 2023 році. Хлопці вже вивчили техніку та орудують нею на полі бою.

“Найголовніше, що виробництво БТР-4 “Буцефал”, українського, продовжується досі”, – сказав молодший лейтенант Сергій Ліпко.

Історія бронетранспортера розпочалась у середині 2000-х років, але на озброєнні Сил оборони України техніка з’явилась через 14 років.

Штатне озброєння бронетранспортера – це бойовий модуль БМ-7 “Парус”, на якому встановленна 30 мм автоматична гармата, 30 мм автоматичний гранатомет та 7,62 танковий кулемет. Броня бойової машини дозволяє тримати калібр 12,7 мм по колу та 14,5 мм в лобову проєкцію. Техніка розвиває до 110 км/годину, а також перетворюється на амфібію та пливе зі швидкістю до 10 км/годину.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: