ЗСУ отримали італійські БТР Puma: частина одного із «секретних» пакетів оборонної допомоги

Міністерство оборони України погодило розміщення у своїх силах італійських бронетранспортерів Puma. За даними міністерства, ці БТР пройшли необхідну кодифікацію, що дозволяє придбати їх за кошти державного бюджету.

Підпишись на нас:

Цікаво, що жодна країна не робила жодної офіційної заяви про те, що пакети допомоги Україні включали колісні бронетехніки Puma. Ці машини зараз стоять на озброєнні збройних сил Італії, Пакистану, Лівії та Джибуті. Вважається, що поставка в Україну БТР Puma була частиною одного із секретних пакетів оборонної допомоги від уряду Італії.

Були розроблені різні версії БТР Puma, включаючи машини управління, розвідувальні машини, машини, оснащені протитанковими і зенітними системами, 81-мм міномети, евакуаційні БТРи та ХБРЯ засоби спостереження.

Puma 6×6 — бронетранспортер, розроблений італійським консорціумом Iveco-Oto Melara. Ця машина створена для забезпечення оптимального захисту та мобільності на полі бою. Він оснащений 7,62-мм або 12,7-мм кулеметом, що забезпечує ефективну вогневу підтримку проти легких загроз і цілей середнього розміру.

Puma 6×6, яка використовується переважно збройними силами Італії, складається з екіпажу водія та шести солдатів, що робить її універсальним транспортним засобом для різноманітних місій. Серед його аксесуарів – система кондиціонування повітря для комфорту екіпажу та система пожежогасіння для забезпечення безпеки в разі інциденту.

Броня Puma 6×6 забезпечує захист від вогню зі стрілецької зброї та осколків. При вазі 5700 кг ця машина є відносно легкою для бронетехніки свого класу, що надає їй чудової маневреності.

Оснащений чотирициліндровим дизельним двигуном Iveco потужністю 180 к.с. і автоматичною коробкою передач, БТР Puma є універсальним у своїх експлуатаційних можливостях в Україні. Може використовуватися для розвідки, боротьби з бронетехнікою (є версія з протитанковою ракетою), транспортування військ. Puma 6×6 може розвивати максимальну швидкість 105 км/год, дозволяючи швидко пересуватися різними місцевостями. Запас ходу в 800 км робить його витривалим транспортним засобом, здатним долати великі відстані без частих дозаправок. Ці характеристики роблять Puma 6×6 цінним активом для розвідки, транспортування військ і підтримки місій на полі бою.

Раніше Італія відправила в Україну партію артилерійських систем M109L без офіційної заяви. У червні Італія також підтвердила передачу додаткової батареї зенітно-ракетного комплексу SAMP/T, здатної перехоплювати балістичні ракети.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: