Майбутні бойові броньовані машини AJAX і ARES британської армії дебютували на Tankfest 2024

На фестивалі Tankfest 2024, що відбувся в Танковому музеї в Бовінгтоні, штат Дорсет, було представлено широкий спектр історичних і сучасних броньованих машин, у тому числі відбувся публічний дебют нових бойових броньованих машин AJAX і ARES. Цей захід, організований у співпраці між Британським музеєм танків у Бовінгтоні та британською армією, забезпечив першу публічну появу цих транспортних засобів на базі платформи ASCOD, призначених для заміни застарілого сімейства бойових розвідувальних машин, гусеничних CVR(T), які перебували в експлуатації з початку 1970-х років.

Підпишись на нас:

Tankfest — це щорічна подія, яка приваблює понад 20 000 відвідувачів і служить основним збором коштів для Музею танків. Фестиваль включає живі демонстрації, експертні лекції та табори живої історії. Основні моменти з минулих подій включали такі рідкісні транспортні засоби, як японський Type 95 Ha-Gō і британський Matilda II, а також реконструкції та обльоти RAF Red Arrows. З роками Tankfest включив нові елементи, такі як «Tank TV» для покращеного перегляду та виділених зон для фотографування.

Цього року на заході, який відбувся з 28 по 30 червня, було продемонстровано світовий дебют FV4005 із відновленою 183-мм гарматою та єдиною діючою Matilda I. Подія включала живі покази на арені, лекції експертів з танків та живу історію. Також привернули увагу спеціальні гостьові машини, такі як Panzer III, Sherman M4A2 і T-72. Крім того, World of Tanks спонсорувала різноманітні заходи, зокрема трансляції на Twitch з ексклюзивними розіграшами та вечірку для гравців у O2 Academy Bournemouth.

Музей танків Бовінгтон, розташований у Дорсеті, містить колекцію з майже 300 танків і бронетехніки з 26 країн. У музеї представлені експонати від Першої світової війни до сучасних конфліктів, у тому числі єдиний діючий танк «Тигр I», інтерактивні експонати та живі танки. Такі заходи, як Tankfest і День тигра, дозволяють відвідувачам побачити історичні танки в дії. Музей пропонує щорічні абонементи для повторних відвідувань і заходів для будь-якого віку.

Програма AJAX, ініційована британською армією, спрямована на модернізацію її парку новим сімейством бойових броньованих машин. Виходячи з програми Міністерства оборони Future Rapid Effect System (FRES), проект був переданий General Dynamics UK у 2014 році з контрактом на 5,5 мільярда фунтів стерлінгів на виробництво 589 машин у шести варіантах. Сімейство AJAX включає розвідувальні, командні та допоміжні машини, призначені стати першою повністю оцифрованою платформою армії. Незважаючи на невдачі, такі як проблеми з шумом і вібрацією, що призводять до травм серед випробувальних екіпажів і затримок доставки, зусилля продовжуються для вирішення цих проблем. Спочатку запланований на розгортання до 2020 року, проект зазнав затримок, що призвело до початкової готовності до 2025 року, а повної готовності до 2029 року.

Як і сімейство CVR(T), програма AJAX складається з кількох варіантів, побудованих на загальній базовій платформі, що забезпечує спільність мобільності, електронної архітектури, обслуговування та живучості. Основний варіант AJAX служить розвідувально-ударною машиною, оснащений 40-мм гарматою CT40 і розширеними можливостями ISTAR. Варіант ARES — це розвідувальна машина, що несе десант, призначена для перевезення спеціалізованих військ, забезпечення спостереження та підтримки під час десантних операцій. Варіант ATHENA виконує функції командно-контрольної машини, оснащеної системами зв’язку та обробки інформації для керування полем бою. APOLLO — це варіант підтримки обладнання для ремонту на полі бою, тоді як ATLAS призначений для відновлення пошкодженої або виведеної з ладу техніки. Варіант ARGUS зосереджений на інженерній розвідці, оцінці середовища бою для допомоги в плануванні та виконанні інженерних завдань.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: