РДК в Україні вперше показали БТР-70 з бойовим модулем «Парус»

БТР-70, оснащений бойовим модулем БМ-7 «Парус», помічений на озброєнні «Добровольчого корпусу Росії» (РДК), йдеться у відео, оприлюдненому Telegram-каналом «Водограй».

Підпишись на нас:

На відео видно, що БТР-70 оснащений люком, подібним до БТР-80. Український ВПК активно модернізував БТР-70 ще до початку російсько-української війни. Багато оновлених версій, таких як БТР-70М або БТР-70Т, мали подібні люки, що й у БТР-80, що свідчить про те, що машина на відео може бути одним із цих варіантів.

Це конкретне оновлення, яке видно на відео, є безпрецедентною публічною появою, що вказує на те, що це може бути унікальна модифікація. Ідея встановлення на БТР-70 30-мм гармати не нова. Попередні експерименти включали БТР-7 (БТР-7ДІ), який був оснащений бойовим модулем «Інгул». Такі варіанти, як БТР-70М з індексами БТР-70-КБА-2 і БТР-70 «Гром», також були озброєні 30-мм гарматами КБА-2 і ЗТМ відповідно.

Цікаво, що на відео БТР-70 встановлений модуль БМ-7 «Парус» без пускових установок ПТРК. Зазначимо, що після початку повномасштабної російсько-української війни модуль «Парус» встановили на модифіковані БМП на базі шасі МТ-ЛБУ.

БМ-7 «Парус» — це дистанційно керований модуль із зовнішньою системою озброєння, що дозволяє оператору та командиру залишатися всередині корпусу машини. Цей модуль не займає внутрішнього простору, що робить його адаптованим для установки на різні бойові машини. Командир має спеціалізований панорамний прилад для спостереження, цілевказівки та цілевказання «Панорама-2П», а також пульт управління зброєю за допомогою прицільних приладів навідника.

Система прицілювання та керування вогнем «Парус» управляється комплексом «Трек-М». Основне озброєння — 30-мм автоматична гармата ЗТМ, 7,62-мм кулемет і 30-мм гранатомет КБА-117. Додатково бойовий модуль може бути оснащений протитанковим ракетним комплексом “Бар’єр”.

Модернізація БТР-70 бойовим модулем БМ-7 «Парус» демонструє прагнення українського ОПК посилити можливості своєї бронетехніки. Таким чином, російським добровольцям доступна оновлена ​​бронетехніка з цікавими технічними можливостями, яку вже бачили під час прориву в Росії кілька місяців тому.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: